En tårta för syns skull.

I veckan, närmare bestämt i onsdags, fick jag besök av tidningen här hemma och då behövdes så klart en tårta att visa upp, så att de hade något att fota ;)
Det passade fint med en somrig tårta tyckte jag (även om vädret inte alls lever upp till årstiden) med blommor, bin, myror, nyckelpigor och en flicka med en glass i handen.
Jag valde att ha i jordgubbsmousse och chokladsmörkräm runtom, under sockerpastan förstås.
Fotografen gillade att fota den och grannarna och sambons föräldrar gillade nog att smaka den.


Utöver denna gjorde jag även två olika sorters makroner
(som jag dessvärre inte var helt nöjd med) och två sorters vetelängder.

Hello Bode.

Min sambos syster fyllde år i veckan och hon önskade tårta till sitt "kalas" som ägde rum i går. Här fick jag helt fria händer och den skulle väl avspegla henne lite och eftersom mycket av hennes fokus har hamnat på hälsa nu så kändes det som ett självklart val. Med hjälp av mannen här hemma så kom jag på bästa idén (jodå, han är faktiskt väldigt, märkligt nog, påhittig när det gäller mina tårtor och det är ju fint med en extra inspirationskälla)!
Sockerpastan jag använde och grädde var inte bra vänner alls vilket resulterade i en svettig tårta, och jag bråkade ganska ordentligt med den för att få den okej. Så vi kan väl säga att jag är nöjd med dekoren, men inte grunden!
Bättre lycka nästa gång, so to speak ;)
I den fick det i alla fall bli vaniljgrädde och hallonsmörkräm.




Hon ville även ha ett gäng chokladmakroner och det fick hon.



Min första kakbeställning.

Ibland är det bra att ha ett jobb där man träffar människor för i det här fallet fick jag en beställning på kakor, vilket jag förstås tycker är superkul då kakor är något jag inte har bakat alltför ofta eftersom jag äter upp dem om de ligger i frysen ;)
Damen som beställde ville ha både kolakakor och chokladsnitt!


Och här har vi de goda kakorna fint förpackade till och med :)


RSS 2.0